Ana içeriğe atla

Darıca Hobbit Köyü İstanbuldan Marmaray ile Hobbit Evlerine Gelin

İstanbula ortalama 30-45dk mesafede Marmaray ile gelebileceğiniz yep yeni hobbit evlerin olduğunu biliyormuydunuz ? Hobbit evleri derken hemen ormanya sanmayın. zaten ormanyaya marmaray ile gidemezsiniz :) evet doğru duydunuz istanbuldan marmaray ile gidebileceğiniz yep yeni bir hobbit köyü gebzede açıldı.
Darıca Hobbit Köyü yol tarifi nerede derseniz burası kocaeli darıcada ''şehit er Gökhan hüseyinoğlu sahil parkının'' içerisinde bulunan hobbit evler. alttaki haritadada daha büyük haritayı görüntüle butonuna tıkladığınızda konumu çıkaracak ve sizi tam hobbit evlerine getirecektir.
Giriş ücretsiz. İçerisinde 15 adet hobbit evi mevcut.
Birden fazla oyun parkı mevcut.
Bolca piknik alanı, kamelya ve banklı oturaklar mevcut. (Mangal ve semaver yasak)
4km lik bisiklet ve sahil yolu mevcut.
Tenis basketbol ve futbol alanı mevcut.
Cafe restaurant mevcut. içerisinde yüzebilceğiniz plajıda mevcut. çok geniş bir sahil parktan bahsediyoruz. o yüzden fazlasıyla yürüyüş yapabilceğiniz, yukarıda ki aktiviteleri yapabilceğiniz alanlar mevcut.
Buraya geldiğinizde ne yapabilirsiniz ; buraya istanbuldan özel aracınız ile gelirseniz darıca hayvanat bahçesinin önünden geçiyorsunuz. dilerseniz direk oraya uğrayıp ondan sonra buraya gelebilirsiniz. geldiğinizde sahil kenarında yürüyüş yapabilir, çocuğunuzu oyun parkına getirebilir (bolca mevcut. survivor parkurlarıda var) Piknik yapabilirsiniz. Bisiklet paten vb şeyleriniz varsa muhakak getirin hobbit köyüne giderken sahil kenarında bisiklet yolundan yürüyerek gidiyorsunuz yaklaşık 300-500 metre yürüyorsunuz.. bebek arabası ile rahatça gezebilirsiniz.
Ulaşım olarak İstanbuldan marmaraya binip gebze durağında iniyorsunuz. Sonrasında gebze den 416 numaralı otobüsler ile buraya ulaşmak mümkün.
Darıcadan gelecek olanlar darıca istasyondan 502 numaralı, izmitten gelecekler ise direkt gelen 400 numaralı otobüsler ile gelebilirsiniz.
Özel aracınız ile gelecekseniz navigasyon ile google maps kullanarak ‘’şehit er Gökhan hüseyinoğlu sahil parkı’’ diye aratarak rahatça gelebilirsiniz.

Resimler




Bizi İnstagramdan Takip Edin :)



Darıca Hobbit Köyü Nerede? Ve Nasıl Gidilir?

Darıca Hobbit Köyü size ne kadar mesafede olduğunu ve nasıl gidileceğini görmek için aşağıdaki harita uygulamasını kullanabilirsiniz. Bunun için Haritada bulunan Daha büyük haritayı görüntüle yazısına tıkladıktan sonra açılan harita kısmından Yol tarifi butonuna basarak rotanızı oluşturabilir ve yolunuzun nekadar süreceğini görebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sopeli Doğal Yaşam Köyü Fiyatlar Ve Detaylı Bilgi

Hepinize selamlar arkadaşlar. Burası Sakaryanın sapanca ilçesinde bulunan Sopeli Doğal Yaşam köyü . Burada açık büfe ve serpme kahvaltı seçenekleri, eğlenceli Zipline mevcut, ATV kullanma,Köprünün diğer tarafında Tavuk kuşu, keçi, eşek, kuş türlerini bulabilirsiniz. Konaklama hizmetide yapım aşamasında. İçerisini kısaca özetleyecek olursak her bir karesi haarika bir şekilde tasarlanıp yapılmış. içerisine hayran kaldım şelaleleri köprüleri yapay gölleri vs hepsi mükemmeldi. Ama malesef hizmetde bir okadar memnun kalmadım. Kahvaltı fiyatları bana göre ciddi derecede yüksek geldi.(fiyatlar bölümünde yazılı) aynı şekilde bu gibi bir çok şeyde çok pahalı. Ayrıca çok bozulduğum bir olayda yaşadım. İçeriye girişte düğün nişan vb çekimleri yapılması yasak deniyor.doğru haklılar. Ama ben gezi tanıtımcısı olduğum için hem mekanı çekmek hemde kendi ailemi çekmek için drone kaldırmak istedim ilk başta orada çalışan bir arkadaş uçurabilirsin dedi. bende hazırlıklarımı yapıp tam uçuracakken sağda

Ayrı Gezegen Cam Terası Kocaeli Kartepe Maşukiye

Türkiyenin en büyük cam terasının kocaeli kartepede olduğunu biliyormuydunuz ? Muhtemelen bir çoğunuz bilmiyorsunuzdur. Çünkü burası 16 Kasım 2019 Tarihinde açıldı 🙂 Ahmet Yusuf ve Volkan Alioğlu ortaklığı ile yapılan ayrı gezegen cam terası marmara bölgesinde ilk ve tek cam teras oldu. aynı zamanda yukarıdada belirttiğim gibi türkiyenin en büyük cam terası ünvanına sahip oldu. Bu cam terastan sapanca gölünü ve eşsiz dağ manzarasını izleyebilirsiniz. aynı zamanda cam terasın alt kısmında dere de mevcut. dere seslerinin arasında muhteşem manzarasıyla bu cam terasa mutlaka gitmelisiniz. Ayrı gezegen cam seyir terası 460 m2 lik bir alan içerisinde 100 m2 olarak yapılmış ve 185 metre yüksekliğe sahip. İstanbula ortalama 1.5 saat mesafede bulunan ayrı gezegen cam seyir terası kartepe kayak merkezi yolu üzerinde ve kayak merkezine 20dk, maşukiye’ye 15dk mesafede. özellikle kışın kartepe kayak merkezine çıkacak olanlar mutlaka rotanıza burayıda eklemelisiniz. Kayak merkezine çıkarken as