Ana içeriğe atla

Maşukiye Gezilecek Yerler

Maşukiye Kocaeli’nin Kartepe İlçesine bağlı olan bir belde.  Maşukiye gezilecek yerler konusunda hemde Maşukiye yapılacak etkinlikler konusunda gerçekten bir çok seçenek mevcut. İstanbuldan ortalama 1.5 saat uzaklıkta yer alan Maşukiye’ye özellikle hafta sonu akın gelenler oluyor.. Kuzeyinde Sapanca Gölü, güneyinde ise Kartepe’nin yer aldığı Maşukiye tam bir doğa harikası. Özellikle organik serpme kahvaltısı ve şelaleleriyle kaplı olan bölgede bir çok alabalık tesisleri mevcut. Maşukiyede hem kafanızı dinleyebilir hem de birbirinden güzel lezzetlerin tadına varabilirsiniz. Peki Maşukiye gezilecek yerler listesine nereleri eklemeli?

1. Kahvaltı

Maşukiye nin alabalıkları meşhur olduğu kadar kahvaltılarıda çok meşhur. güne çok güzel başlayabilmeniz için güzel bir kahvaltı şart 🙂 bizim kahvaltı mekanı tavsiyemiz maşukiye de MAŞUKİYE ŞELALE RESTAURANT Kahvaltı kişi başı 50 tl.Fiyata Normal kahvaltılıklar dışına Güveçte yumurta,muhlama,Yöresel eritme peynir, patates kızartması, sosis ve sigara böreği dahildir.

2. Alabalık Tesisleri

Bolca şelalelerin bulunduğu alabalık tesislerinde dilerseniz maşukiyenin meşhur güveçte alabalığını yiyebilirsiniz. Alabalık yiyebileceğiniz mekan olarakta yine MAŞUKİYE ŞELALE RESTAURANT tavsiyemizdir.  

3. Kartepe Kayak Merkezi

İstanbul’a en yakın kayak turizmi ile ünlü olan Kartepe, Marşukiye’ye yaklaşık 16 km ve yarım saatlik bir uzaklıkta yer alıyor.. 1601 m yükseklikteki rakımı ile, Marmara’nın en yüksek 2. Dağı olma özelliğini taşıyor.. Kartepe’nin zirvesinde Green Park Hotel yer alıyor. Otel içerisinde bolca kayak tesisleri mevcut.. Buraya gitmeyi düşünüyorsanız daha fazla bilgiye Kartepe Kayak Merkezi Gezi Rehberi yazımızı inceleyebilirsiniz.

4. Sapanca ve Sapanca Gölü

Maşukiye’ye kadar gelmişken Sapanca’yı ve Sapanca Gölü’nü görmeden mutlaka dönmemelisiniz. Maşukiyeye ortalama 20dk mesafede bulunan Sapanca’yı keşfe çıkıp, Sapanca Gölü’nü deniz bisikleti kano veya tekne ile gezebilirsiniz. Sapanca gölüne gelirseniz eğer sapanca gölünün kenarına kurulmuş iskelede bulunan Reisin Teknesi ne gelebilirsiniz. burada kahvaltı balık ekmek ve tekne turu yapabilirsiniz.

5. Ayrı Gezegen Cam Terası

Türkiyenin en büyük cam terasının kocaeli kartepede olduğunu biliyormuydunuz ? Muhtemelen bir çoğunuz bilmiyorsunuzdur. Çünkü burası 16 Kasım 2019 Tarihinde açıldı 🙂 Ahmet Yusuf ve Volkan Alioğlu ortaklığı ile yapılan ayrı gezegen cam terası marmara bölgesinde ilk ve tek cam teras oldu. aynı zamanda yukarıdada belirttiğim gibi türkiyenin en büyük cam terası ünvanına sahip oldu. Bu cam terastan sapanca gölünü ve eşsiz dağ manzarasını izleyebilirsiniz. aynı zamanda cam terasın alt kısmında dere de mevcut. dere seslerinin arasında muhteşem manzarasıyla bu cam terasa mutlaka gitmelisiniz.

6. Ormanya

Maşukiyeye ortalama 10dk mesafede bulunan ormanya’yı eminim çoğunuz duymuş veya resimlerde görmüşsünüzdür. Ve yine eminimki bir çoğunuz (benim gibi) ormanyayı, içinde hobbit evleri olan küçük tatlı bir yer sanıyorsunuz. Bu şekilde düşünenler benim gibi çok büyük yanılıyorlar İçerisini istanbullular için direk belgrat ormanını örnek verebilirim. içeri girdiğinizde görüntü aynı belgrat ormanını anımsatıyor 4bin dönümlük büyüklükte bir alandan oluşuyor ormanya. Ormanyadaki hobbit evleri ormanyanın belkide %5lik bir alanını kapsamaktadır. Bunu bir çoğunuz yukarıdada yazdığımız gibi belki ormanyayı sadece hobbit evlerinden oluşan küçük tatlı bir yerdir diye söylüyorum. İçeride mangal yapmak yasak ama, piknik tüpünüz ile güzel bir piknik yapabilmeniz mümkün. İçeride bol bol masa,kamelya,oyun parkları vs mevcut. maşukiyeye geldiğinizde rotanıza kesinlikle burayıda dahil etmelisiniz.

7. Naturköy

Maşukiyeden ortalama 15dk mesafede bulunan naturköye gelebilirsiniz. NaturKöy Sapanca’ nın Mahmudiye Köyü’nde, yeşilin binbir türlü dokusunu barındıran bir vadinin tam ortasında, ziyaretçilerine doğanın bütün güzelliklerini doyasıya yaşatmak için tasarlandı. 2008-2009 yılları arasında göletleri, şelaleri, barbekü alanları, restorantı, kır düğünü alanı, yürüyüş parkurları ve mini futbol sahası tamamlanarak hizmete açıldı.

8. Sopeli Doğal Yaşam Köyü

Sopeli Doğal Yaşam Köyü naturköyün az ilerisinde (2dk lık) yer alıyor. burasıda naturköye benzer bir yer. naturköye kadar gelipte buraya da uğramamak olmaz. yanlız hem naturköye hem sopeliye harcama konusunda çok dikkat etmelisiniz iki tarafta fiyatları çokta uygun değil. ama hiç harcama yapmadan gezilip görülebilir çok güzel yerler.

9. Yuvacık Barajı Çamlıtepe

Kocaeli il sınırları içerisinden yer alan ve ilin su ihtiyacını %80 oranında karşılan Yuvacık Barajı, 258 km”lik bir alanı kapsamaktadır. Göl manzaralı salıncaklı bir sürü otantik cafe ve restorantlar mevcut. bunlardan en dikkat çekicileri çamlıtepe ve marangoz cafe diyebilirim.

10. Maşukiye Yaylaları

Muhteşem doğası ile ünlü olan Maşukiye’de huzuru doyasıya yaşayabileceğiniz birçok önemli yayla mevcut. Bunlar Kuzu Yaylası ve Kirazlı Yaylası en ünlüleri. Bunların dışında Çiğdem Yaylası, Soğucak Yaylası, Sultanpınar Yaylası, Dikmen Yaylası maşukiyede gezilebilecek yerlerden..

Maşukiye’de Yapılacak Aktiviteler

Maşukiye’de özellikle doğa aktiviteleri yapabileceğiniz çok güzel bir ortam var. Maşukiye’de yapılacakların başında tüm şehir stresini ardınızda bırakacağınız doğa yürüyüşleri geliyor. Dilerseniz köy içinde, veya yaylalarda ya da göl kenarında huzur dolu yürüyüşler yapabilir, eşsiz doğayı seyredebilirsiniz. Atv safari, zipline bixeline vb aktiviteler yapabilirsiniz. Eğer kış aylarında Maşukiye’ye gelirseniz Kartepe’ye çıkabilir, kış sporları yapabilir, özellikle kayak yapabilirsiniz. Sapanca Gölü ve çevresini gezebilir, gölde gezinmek için bisiklet ya da kano kiralayabilir, göl etrafındaki mekanlarda kahvaltı edebilir, keyifli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Maşukiyede Nerede Kalınır ?

Maşukiyede konaklamayı düşünürseniz Kocaeli Kartepe Taş Ev My Green Butik Otel veya Konak Beyzade Bungalov Butik Hotel Sapanca Sakarya yı düşünebilirsiniz..

Maşukiye Nerede ? Maşukiyeye nasıl gidilir ?

Maşukiye’ye İstanbul-Ankara otobanı üzerinde Sapanca-Kartepe tabelalerından girip, Kartepe levhalarını takip edip ulaşabilirsiniz..
  • Kocaeli Maşukiye arası yaklaşık 38 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 40 dakika kadar sürmektedir.
  • Sakarya Maşukiye arası yaklaşık 30 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 40 dakika kadar sürmektedir.
  • İstanbul Maşukiye arası yaklaşık 128 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 1 saat 45 dakika kadar sürmektedir.
  • İzmir Maşukiye arası yaklaşık 477 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 6 saat 10 dakika kadar sürmektedir.
  • Ankara Maşukiye arası yaklaşık 327 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 3 saat 10 dakika kadar sürmektedir.
Maşukiye tatilinize ne kadar mesafede olduğunuzu görmek için aşağıdaki harita uygulamasını kullanabilirsiniz. Bunun için Haritada bulunan Daha büyük Hariktayı Kullan yazısına tıkladıktan sonra açılan harita kısmından Yol Tarifi butonuna basarak rotanızı oluşturabilir ve nekadar süreceğini görebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darıca Hobbit Köyü İstanbuldan Marmaray ile Hobbit Evlerine Gelin

İstanbula ortalama 30-45dk mesafede Marmaray ile gelebileceğiniz yep yeni hobbit evlerin olduğunu biliyormuydunuz ? Hobbit evleri derken hemen ormanya sanmayın. zaten ormanyaya marmaray ile gidemezsiniz :) evet doğru duydunuz istanbuldan marmaray ile gidebileceğiniz yep yeni bir hobbit köyü gebzede açıldı. Darıca Hobbit Köyü yol tarifi nerede derseniz burası kocaeli darıcada ''şehit er Gökhan hüseyinoğlu sahil parkının'' içerisinde bulunan hobbit evler. alttaki haritadada daha büyük haritayı görüntüle butonuna tıkladığınızda konumu çıkaracak ve sizi tam hobbit evlerine getirecektir. Giriş ücretsiz. İçerisinde 15 adet hobbit evi mevcut. Birden fazla oyun parkı mevcut. Bolca piknik alanı, kamelya ve banklı oturaklar mevcut. (Mangal ve semaver yasak) 4km lik bisiklet ve sahil yolu mevcut. Tenis basketbol ve futbol alanı mevcut. Cafe restaurant mevcut. içerisinde yüzebilceğiniz plajıda mevcut. çok geniş bir sahil parktan bahsediyoruz. o yüzden fazlasıyla yürüyüş yapabil

Sopeli Doğal Yaşam Köyü Fiyatlar Ve Detaylı Bilgi

Hepinize selamlar arkadaşlar. Burası Sakaryanın sapanca ilçesinde bulunan Sopeli Doğal Yaşam köyü . Burada açık büfe ve serpme kahvaltı seçenekleri, eğlenceli Zipline mevcut, ATV kullanma,Köprünün diğer tarafında Tavuk kuşu, keçi, eşek, kuş türlerini bulabilirsiniz. Konaklama hizmetide yapım aşamasında. İçerisini kısaca özetleyecek olursak her bir karesi haarika bir şekilde tasarlanıp yapılmış. içerisine hayran kaldım şelaleleri köprüleri yapay gölleri vs hepsi mükemmeldi. Ama malesef hizmetde bir okadar memnun kalmadım. Kahvaltı fiyatları bana göre ciddi derecede yüksek geldi.(fiyatlar bölümünde yazılı) aynı şekilde bu gibi bir çok şeyde çok pahalı. Ayrıca çok bozulduğum bir olayda yaşadım. İçeriye girişte düğün nişan vb çekimleri yapılması yasak deniyor.doğru haklılar. Ama ben gezi tanıtımcısı olduğum için hem mekanı çekmek hemde kendi ailemi çekmek için drone kaldırmak istedim ilk başta orada çalışan bir arkadaş uçurabilirsin dedi. bende hazırlıklarımı yapıp tam uçuracakken sağda

Ayrı Gezegen Cam Terası Kocaeli Kartepe Maşukiye

Türkiyenin en büyük cam terasının kocaeli kartepede olduğunu biliyormuydunuz ? Muhtemelen bir çoğunuz bilmiyorsunuzdur. Çünkü burası 16 Kasım 2019 Tarihinde açıldı 🙂 Ahmet Yusuf ve Volkan Alioğlu ortaklığı ile yapılan ayrı gezegen cam terası marmara bölgesinde ilk ve tek cam teras oldu. aynı zamanda yukarıdada belirttiğim gibi türkiyenin en büyük cam terası ünvanına sahip oldu. Bu cam terastan sapanca gölünü ve eşsiz dağ manzarasını izleyebilirsiniz. aynı zamanda cam terasın alt kısmında dere de mevcut. dere seslerinin arasında muhteşem manzarasıyla bu cam terasa mutlaka gitmelisiniz. Ayrı gezegen cam seyir terası 460 m2 lik bir alan içerisinde 100 m2 olarak yapılmış ve 185 metre yüksekliğe sahip. İstanbula ortalama 1.5 saat mesafede bulunan ayrı gezegen cam seyir terası kartepe kayak merkezi yolu üzerinde ve kayak merkezine 20dk, maşukiye’ye 15dk mesafede. özellikle kışın kartepe kayak merkezine çıkacak olanlar mutlaka rotanıza burayıda eklemelisiniz. Kayak merkezine çıkarken as